dvd do navi w m3
Re: dvd do navi w m3
Krystian, jak masz główny ekran to samym dol powinno być settings, jak w to wejdziesz, to druga lub trzecia pozcyja jest wybór języka.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
OKi doszedłem
dzięki temu wiem już że "język" po hiszpańsku to "Idioma"
a do tego wybór jest ograniczony tylko do "E" i "USA", co też mnie zmyliło bo szukałem "English"
teraz dużo łatwiej ogarniać niż w hiszpańskim
jeszcze tylko pytanko:
czy to normalne że po wyjęciu kluczyka wszystko gaśnie a jeszcze w głośnikach tak bardzo cichutko (słychac tylko w kompletenj ciszy) przez jakieś pół minuty słychać grające radio?
To jakieś utrzymywanie przez chwilę osprzętu w gotowości?
Bo miałem kilkanaście aut w życiu ale czegoś takiego nie spotkałem
dzięki temu wiem już że "język" po hiszpańsku to "Idioma"

a do tego wybór jest ograniczony tylko do "E" i "USA", co też mnie zmyliło bo szukałem "English"
teraz dużo łatwiej ogarniać niż w hiszpańskim

jeszcze tylko pytanko:
czy to normalne że po wyjęciu kluczyka wszystko gaśnie a jeszcze w głośnikach tak bardzo cichutko (słychac tylko w kompletenj ciszy) przez jakieś pół minuty słychać grające radio?
To jakieś utrzymywanie przez chwilę osprzętu w gotowości?
Bo miałem kilkanaście aut w życiu ale czegoś takiego nie spotkałem
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Oj nie jest to normalne...
a może za dużo wczoraj wypiłeś?
a może za dużo wczoraj wypiłeś?

W nowych BMW tak jest, jak mają Comfort Access System, radio przestaję garć dopiero jak włączysz alarm.
W starsztch tak być nie powinno.
W starsztch tak być nie powinno.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
hmmm, tylko ciężko mówić tu o graniu
wszystko się wyłącza, ekran gaśnie, nawet na pokrętłą i przyciski nie reaguje, ale siedząc w aucie w garażu w kompletnej ciszy słychać jeszcze max 30 sek. bardzo bardzo cichutko radio w głośnikach, po czym zanika to
Maros - po co mi alkohol jak eMa w garażu
to lepsze niż wóda, narkotyki i hazard razem wzięte
wszystko się wyłącza, ekran gaśnie, nawet na pokrętłą i przyciski nie reaguje, ale siedząc w aucie w garażu w kompletnej ciszy słychać jeszcze max 30 sek. bardzo bardzo cichutko radio w głośnikach, po czym zanika to

Maros - po co mi alkohol jak eMa w garażu
to lepsze niż wóda, narkotyki i hazard razem wzięte

witam.
czy ktos z was wie jak mozna wyciagnac zaklinowana plyte w napedzie dvd?
opisze krotko co zrobilem
sciagnalem z sieci najnowsza dvd do nawigacji,linka dostalem od was z forum
,wypalilem na plytke wedlug instrukcji.wlozylem ja do napedu i tu sie zaczyna beka:najpierw na ekranie pojawil sie komunikat,ze musze troche poczekac-no to poczekalem,ale po 20 minutach musialem pojechac,no i w czasie jazdy ekran zaczal mi migac,raz na niebiesko,bialo,pozniej sie wylaczyl i bylo tylko widoczne logo powitalne bmw.nie moglem nic zrobic,po prostu radio nie reagowalo na moje polecenia np:chcialem wlaczyc komputer pokladowy-nic,nawigacj-nic,menu-nic.dobrze ze radio gra i ze moge sobie posluchac muzyki z mojej beznadziejnej przeskakujacej zmieniarki,ale to wszystko.
Czy ktos ma pojecie,co sie w ogole stalo,moze sie oprogramowanie popieprzylo,ale jak tak to dlaczego.
Moze powiniennem zaktualizowac oprogramowanie do najnowszego-ale skad mam je sciagnac,no i najwazniejsze-jak moge wyjac ta pieprzona plyte z napedu.
z gory dzieki za pomoc.pozdrawiam

czy ktos z was wie jak mozna wyciagnac zaklinowana plyte w napedzie dvd?
opisze krotko co zrobilem
sciagnalem z sieci najnowsza dvd do nawigacji,linka dostalem od was z forum

Czy ktos ma pojecie,co sie w ogole stalo,moze sie oprogramowanie popieprzylo,ale jak tak to dlaczego.
Moze powiniennem zaktualizowac oprogramowanie do najnowszego-ale skad mam je sciagnac,no i najwazniejsze-jak moge wyjac ta pieprzona plyte z napedu.
z gory dzieki za pomoc.pozdrawiam

tylko rozebrać napęd i wyciągnąć ją ręcznie kręcąc silniczkiem (trybikami) i powodując wysunięcie płyty. musisz jeszcze raz wgrac oprogramowanie i bedzie ok.
sytuacja opanowana"!!!
wystarczylo na chwile wyciagnac niebieska wtyczke(zasilanie)i po chwili ja z powrotem podlaczyc rownoczesznie naciskajac przycisk wysuniecia plyty.potem sciagnalem soft z neta i po 10 minutach bylo wszystko ok,nawet nowa plyta dvd dziala bez zarzutu z perspektywa 3d.gdyby ktos potrzebowal pomocy w tej kwestii,to chetnie pomoge.
wystarczylo na chwile wyciagnac niebieska wtyczke(zasilanie)i po chwili ja z powrotem podlaczyc rownoczesznie naciskajac przycisk wysuniecia plyty.potem sciagnalem soft z neta i po 10 minutach bylo wszystko ok,nawet nowa plyta dvd dziala bez zarzutu z perspektywa 3d.gdyby ktos potrzebowal pomocy w tej kwestii,to chetnie pomoge.